Spread the love

וושינגטון – משרד האוצר האמריקני חשף ביום שישי כללי מס מחמירים יותר של כלי רכב חשמליים שיפחיתו או יקצצו את זיכוי המס בכמה דגמים אפס פליטה, אך יעניקו לקונים שבועיים נוספים לפני שהדרישות החדשות ייכנסו לתוקף.

הכללים נועדו לגמול את ארצות הברית מהתלות בסין עבור שרשרות אספקת סוללות EV וחלק מהמאמץ של הנשיא ג’ו ביידן להרוויח 50% ממכירות כלי רכב חדשים בארה”ב עד 2030 רכבי EV או כלאיים פלאג-אין.

ההנחיה לרכישת סוללות EV שהוצאה ביום שישי מפעילה דרישות חדשות עבור מינרלים ורכיבי סוללה קריטיים ונכנסת לתוקף עבור רכישות רכבים החל מה-18 באפריל.

אתה יכול לקרוא את הסט המלא של כללי זיכוי מס EV החדשים כאן.

גורמים רשמיים בארה”ב מודים שחלק מכלי הרכב יראו את הקרדיטים נחתכים או יבוטלו. טסלה אמרה ביום רביעי שזיכוי ההנעה האחורית של דגם 3 יקטן כתוצאה מההנחיות. הממשלה תפרסם עד 18 באפריל רשימה מתוקנת של מודלים מתאימים וסכומי זיכוי מס.

חוק הפחתת האינפלציה של 430 מיליארד דולר (IRA) שנחתם על ידי ביידן באוגוסט ביטל את מכסי המכירות של היצרן לרכבי רכב, אך הטיל תנאים חדשים על זיכוי רכבי רכב. הם כללו דרישת הרכבה בצפון אמריקה שהחלה באוגוסט, מכסות זכאות למחיר והכנסה לקונים שהחלו ב-1 בינואר, וכעת את כללי המקור לסוללות ומינרלים קריטיים, החל מה-18 באפריל.

מנכ”ל Alliance for Automotive Innovation, ג’ון Bozzella, אמר בהצהרה שהניחוש הטוב ביותר שלו הוא ש”מעטים” רכבי EV בשוק יזכו לזיכוי המלא של $7,500 לאחר ה-17 באפריל. הוא ציין את הדרישה להרכבת רכבי EV בצפון אמריקה כדי לזכות לכל אשראי שיבוטל 70 % מהדגמים.

“חלק מהמכוניות החשמליות בהחלט יזכו לזיכוי חלקי. בהתחשב באילוצים של החקיקה, משרד האוצר עשה ככל יכולתו לייצר כללים העומדים בחוק ומשקפים את השוק הנוכחי”, אמר בוזלה.

ה-IRA דורש ש-50% מערכם של רכיבי סוללה ייוצרו או יורכבו בצפון אמריקה כדי לזכות לזיכוי של 3,750 דולר ו-40% מערכם של מינרלים קריטיים שמקורם בארצות הברית או משותף סחר חופשי גם עבור אשראי של 3,750 דולר.

משרד האוצר מציע תהליך בן שלושה שלבים לקביעת אחוז הערך של מינרלים קריטיים ותהליך בן ארבעה שלבים לקביעת ערך רכיב הסוללה.

ביום שלישי, ארצות הברית ויפן חתמו על עסקת סחר על מינרלים של סוללות EV. משרד האוצר אומר שהסכמי מינרלים קריטיים שגובשו לאחרונה יכולים להיחשב להסכמי סחר חופשי. אז ההנחיה מפרטת את יפן כבעלת הסכם סחר חופשי בארה”ב.

יו”ר ועדת האנרגיה של הסנאט, ג’ו מנצ’ין, דמוקרט, אמר שמשרד האוצר מתעלם מכוונת ה-IRA בכתיבת ההנחיות.

“אין להשתמש בכספי מס אמריקאים כדי לתמוך בעבודות ייצור בחו”ל”, אמר מנצ’ין. “זהו תירוץ פתטי להוציא יותר דולרים משלמי המסים כמה שיותר מהר, ובהמשך לוותר על השליטה למפלגה הקומוניסטית הסינית”.

מנצ’ין איים לתבוע את משרד האוצר.

משרד האוצר אינו מפרסם באופן מיידי הנחיות לגבי “ישויות זרות לדאגה”, הפרשה שאמורה להתחיל ב-2024 ולחסום זיכויים אם רכיבים או מינרלים המשמשים בסוללות EV מיוצרים במדינות כמו סין.

טל ציקורל

פורד בפברואר הודיעה כי תשקיע 3.5 מיליארד דולר בבניית מפעל סוללות EV במישיגן, תוך שימוש בטכנולוגיה של חברת הסוללות הסינית CATL.

הסנאטור הרפובליקני מרקו רוביו הציג החודש חקיקה המבקשת לחסום זיכוי מס על רכבי רכב לסוללות המיוצרות באמצעות טכנולוגיה סינית, ואמר כי היא “תגביל באופן משמעותי את הזכאות של זיכוי מס ה-IRA וימנע מחברות סיניות להרוויח”.

לציבור יהיה עד אמצע יוני להגיב על ההנחיה המוצעת.